Jak se ukázalo, rozdíl je fascinující. Po experimentu byl projekt zopakován několika dalšími žáky a vždy se stejným výsledkem.
První nádoba vody byla uvedena do varu v mikrovlnné troubě, druhá na vařiči. Když se voda ochladila, byla použita na zalévání dvou identických rostlin. Na obrázcích můžete sledovat devítidenní průběh testu.
Už je několik let známé, že nejde o problém s ozářením něčeho, co projde mikrovlnkou, ale o poškození struktur (třeba DNA) v jídle, což způsobí, že ho tělo nedokáže rozpoznat.
Mikrovlnné trouby nefungují na různých substancích různým způsobem. Cokoliv se do ní vloží, projde stejným destruktivním procesem. Mikrovlny zrychlí těkání molekul. Tento pohyb způsobí napětí, které naruší původní „vzhled“ substance. Končí to zničenými vitamíny, minerály, proteiny a vznikají radiolytické příměsi, jež se v přírodě nevyskytují.
Takže tělo takto upravenou potravinu uschová do tukových buněk, aby se ochránilo před tímto „mrtvým jídlem“, nebo jej rychle eliminuje. Co třeba matky, ohřívající mléko v různým „bezpečným“ přístrojích? Nebo ona zdravotní sestra z Kanady, která ohřála krev pro transfúzi a „omylem“ ho zabila, když krev dostal? Ale výrobci tvrdí, že je to bezpečné. Když je to tak bezpečné, proč umíraly ty rostliny?
FORENSIC RESEARCH DOCUMENT, Prepared By: William P. Kopp, A. R. E. C. Research, Operations, TO61-7R10/10-77F05, RELEASE PRIORITY: CLASS I ROO1a
Dokumentaci z výzkumu připravil William P. Kopp